Hvad er KST

  • Kranio betyder kraniet

  • Sakral betyder korsben

  • Terapi betyder behandling

Kranio Sakral Terapi betyder:
Behandling mellem kraniet og korsbenet

Kranio Sakral Terapi (KST) er en meget blid og nænsom behandlings form, som har en dybdegående virkning på både kroppen, nervesystemet, cirkulationen i kroppen og på sindet. KST arbejder med kroppens egne ressourcer med det formål at kunne helbrede sig selv.
 
 
Det jeg gør under behandlingen er kort fortalt: Jeg hjælper kroppen med at hjælpe sig selv, så den kan reparere sig selv. Det er egentlig kroppen selv der gør arbejdet. Jeg er som behandler ikke klogere end klientens krop - kroppen ved altid bedst selv. Det er vigtig at behandleren er sig det bevidst og tager hensyn til og lytter til klientens krop. Det er den største kunst og det er dét der får behandlingen til at gå op i en højere enhed!

Kranio Sakral Terapi stammer fra osteopatien og blev første gang beskrevet af den amerikanske læge og osteopat William Sutherland i 1920 erne. Det var William Sutherland, der bevidste at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne både hos børn og voksne. Systemet blev videreudviklet af en amerikansk speciallæge i osteopati (knoglelære) dr. John E.Upledger, som i mange år har uddannet læger i systemet. For en del år siden blev uddannelsen også åbnet for os som ikke er læger, fysioterapeuter eller kiropraktorer. Sjov nok er der ikke mange fysioterapeuter og kiropraktorer i Danmark, som laver Kranio-Sakral Terapi i forbindelse med deres behandlinger. Og vis de gør er det måske 4-5  minutter af en samlet behandling. Hos mig får du 60 minutter i himlen med behandling og afspænding. "Ticket to heaven" sagde en af mine klienter

Kranio Sakral Terapi er terapeutisk behandling af centralnervesystemet. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig genoprettelse af spændinger og skævheder i skelettet, der ikke kun belaster kroppen, men også belaster centralnervesystemet. Ved at løsne hjernehinder, membraner, bindevæv og muskler, så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan kroppen regenerere sig selv. Kroppens er faktisk programmeret via vores DNA til at kunne reparere sig selv, når den bare kan få lov og er i stand til det. Det vil sige at kroppen er fri for skævheder i skelettet og spændinger i kroppen specielt omkring centralnervesystemet.

Alle kraniosakralteknikker har i øvrigt “det blide tryk” til fælles ca. 5 grams trykhvilket svarer til et A4 ark papir. Det vil sige, at terapien altid udføres med meget let hånd, og altid opleves meget rart og behageligt af klienten. Netop derfor falder de fleste klienter i en let og dejlig søvn under behandlingen. Der er en anden god grund til at man  ofte falder i den lette søvn under behandlingen. Det er fordi at kroppen er rigtig god til at regenerere sig i den søvnfase, der hedder alfabølger - og det er netop den søvnfase man falder hen i, når man modtager behandling, hvis man falder i søvn. Det betyder helt lav praktisk at kroppen har optimale betingelser til at reparere sig selv. Så det er en smart mekanisme.