Min baggrund for mit arbejde med dyrene

Jeg er opvokset med hunde, katte, fugle og gnavere fra barns ben. Siden jeg var 9 år kom hestene til - Ikke kun i drømme som hidtil, men jeg begyndte til ridning. Og har redet lige siden kun afbudt af kortere pauser.

Da jeg blev uddannet KST i 2013, var det meget vigtigt for mig også at tage uddannelsen til dyr, så jeg kunne afbalancere dyrene og hjælpe dem på samme måde, som jeg kunne hjælpe menneskene. Jeg blev færdig til dyr i 2014.

Jeg har selv haft en skadet hest og købte efter jeg fik den i orden igen - endnu en skadet hest og fik også den i orden via KST og målrettet genoptræning fra jorden via gynmasticering på volter ved hånden. En slags yoga for heste.

Jeg har i mange år undervist hesteejere i det grundliggende jordarbejde i akademisk ridning. De hesteejere, der havde "problemer" med deres heste, fandt vi næsten altid ud af havde smerter. Derfor afbalancerede Tove Nielsen fra Naturgaarden hestene for os og så arbejdede vi videre fra jorden. Vi har haft RIGTIG gode resultater med tidligere skadede og /eller overbelastede heste.

Mange dyrlæger har forstand på sygdomme, men er ikke dygtige nok til selve trænings delen. Og mangler efter min personlige mening også noget viden om den indre mentale balance og ubalancer i kroppen. Det er jeg god til. Så det er her jeg kommer ind i billedet. Et samarbejde med flere typer behandlere af dyr, er fremtiden. Så vi kan henvise til hinanden og hjælpe hinanden og dyrene.

Uanset om du har en konkurrence hest eller er fritidsrytter, er en hest ikke bygget til at bære en rytter.... Men vi vil jo gerne ride alligevel.... Det kan vi heldigvis også. - Men hvis din hest skal blive 20 år eller mere som ridehest, er du nød til at lære nogle lette og effektive trænings fif, så den kan holde sin krop sund og stærk i mange år.

Jeg afbalancerer nu kun hunde og katte - og i princippet kan alle dyr, der har en hvirvelsøjle og kan håndteres sikkert, afbalanceres. Mine kollegaer har afbalanceret: papegøjer, kaniner og køer. Jeg ser en stor niche indenfor landbruget i forhold til forebyggende afbalancering. Det er nu en gang sjovere - og billigere at forebygge.

Jeg er selv uddannet dyreassistent og har arbejdet indenfor landbruget i 10 år. Jeg ser stadig for mig søer, får og køer med ondt i ryg og/eller nakken og med halthedslidelser, der stammer fra skulder, nakke, ryg aller andet. I dag ved jeg at det var sandsynligt at også kraniet var skævt på flere af dyrene og nerverne sad i klemme. Produktionsdyr med smerter og / eller skævhederne i skelettet, kan ikke klare mosten i dag og en dag bliver de syge eller ligefrem aflivet, fordi de ikke orker eller kan rejse sig mere.... Jeg er 100% sikker på afbalancering kunne give dem mange flere år i produktionssystemet = bedre dyrevelfærd, bedre produktion og dermed bedre økonomi...!

Og når vi snakker familie - eller hobbydyr er det både dyrt at have syge dyr og det er forbundet med stor følelsesmæssig smerte at have syge dyr, fordi vi elsker dem så højt. Så igen forebyggelse er bedre end at skulle helbrede.

Et dyr som er godt tilpas og hviler i sig selv, har stor grad af livskvalitet og er til stor fornøjelse for sin ejer. Jeg anbefaler altid et forebyggende "service tjek" forår og efterår