Organmassage

Jeg er vild med kranio- sakral terapi kombineret med organmassage. Det gør en stor forskel i mange menneskers liv!
 
Det er en meget blid og behagelig behandlingsform, som nænsomt befrier organerne for spændinger. Disse kan være opstået af mange grunde. Dårlig kropsholdning, stress, eftervirkninger efter operation og betændelse, er nogle af de hyppigste årsager.
 
Det er ikke godt at have spændinger i organgerne. Det resulterer i nedsat funktion i orgenet og at vores krop fungere dårligt, hvilket går ud over energi, velvære og helbredet som helhed.
 
Ved du at der i tarmen er kropsceller som ligner vores hjerne så meget, at vi kalder det tarmhjernen?
 
Det værste er dog at mennesker med bestemte fordøjelseproblemer ofte har nerveforstyrrelser i tarmen, som gør at deres tarm kommer til at sende fejl signaler op til hjernens center der aktiverer ubehagelige følelser. Disse mennesker føler sig utilpas og ved ikke hvorfor. Det er meget uhensigtsmæssigt at mange læger så behandler det som irrationelle psykiske forstyrrelser (Af læge Giulia Enders Tarme med Charme)
 
Ved at løsne spændingerne omkring organerne, øges deres bevægelighed, som er en forudsætning for de fungerer optimalt. Hvert organ skal kunne bevæge sig 7 - 8 gange i minuttet for at kunne fungere optimalt. Organerne har det ligesom muskler. De bliver svage, hvis de ikke rører sig. Tænk bare på, hvor svag en arm eller et ben bliver efter længere tid i gips.
 
Spændinger i organerne er derfor ikke noget ubetydeligt problem. I eksempelvis USA anvendes sågar operation for at løsne organerne. Dette kan dog ikke anbefales, da operationer kan skabe arvær, som igen kan hæmme det enkelte organs bevægelighed.
 
I organmassage derimod løsner terapeauten bindevævet omkring organet med stor nænsomhed med hænderne. Det er en vigtig del af behandlingen, at det føles rart, for så kan kroppen slappe af, og derved lettere give slip på spændingerne.
 
Hvordan føles det?
Tanken om at få massage på maven synes mærkelig for de fleste. Det gælder ikke mindst de, som synes deres mave er for stor. Men efter nogle minutters behandling opstår der en følelse af afslappethed og velvære.
 
Hvordan foregår det?
Når man får organmassage, løsnes bindevævet omkring organerne blidt med hænderne.
 
Når bindevævet er løsnet, øges blodcirkulationen omkring organet, og regeneringscellerne får mulighed for at komme ind og reparere de eventuelt "slidte" områder. Kroppen har nemlig den egenskab, at den regenerer sig selv hele tiden, hvis blot "reperationscellerne" kan nå frem, det vil sige, at blodcirkulationen er god nok.
 
Franske undersøgelser har vist, at eksempelvis tarmene kan regenerere sig på 1 -3 måneder, hvis de får optimale muligheder med tilstrækkelig blodcirkulation og sund kost.
 
Velfungerende organer er forudsætning for "god drift" af mange af kroppens funktioner.
 
F.eks. påvirkes fordøjelsen, hvilket er forklaringen på at overvægtige ofte taber sig efter at have fået en gang tiltrængt organmassage.
 
 
Man mener i øvrigt at 80% af vores immunsystem findes i fordøjelsesorganerne. Stress kan være relateret til nyrer og binyrer. Spændinger i nyrerne kan give rygsmerter i området, hvor nyrerne sidder.
 
Hvem har glæde af at få organmassage?
Det er vigtigt at være bevidst om, hvor vital organernes funktion er. De producerer nemlig den energi, så muskler og krop kan fungere.
Opstår der en "fejl" i funktionerne, er kroppen programmeret til selv at råbe om hjælp. Det sker ved, at vi mærker en eller anden smerte et eller andet sted. Det er med andre ord kroppens måde at fortælle os på, at noget ikke fungerer godt nok.
 
Desværre dæmper vi alt for ofte disse smerter med noget smertestillende, uden egentlig at interessere os for, hvorfor disse er opstået. Det svarer til, at når en advarsels lampe i bilen lyser, så fjerner man den i stedet for at undersøge årsagen. Bliver man ved med at overhøre kroppens / organernes advarselssignaler på den måde, kan det føre til sygdomme som:
 
Tyktarms katar
Morbus chron
Culitis Ulserosa
Mavesår
Forstoppelse
Diarre'
Hæmorider
Nyresvigt
Ufrugtbarhed
Lyskebrok
Galdesten
Overvægt
Depression
Dårligt immunforsvar 
Træthed
Stress
 
Med organmassage er der mulighed for at afhjælpe eller lindre sådanne sygdomme. Resultatet afhænger ofte af, hvor tidligt eller sent i forløbet man får behandling. Så man skal bestemt ikke gå og "samle" sammen på skavankerne.
 
Jeg råder ofte klienten til at supplere disse behandlinger med hormopati og mælkesyre bakterier fra NDS, hvis klienten er motiveret for det.