Skelettet

Hvis kroppens skellet er lige og kroppen er fri for spændinger, kan kroppen reperere sig selv

I vores moderne samfund er der mange udfordringer for vore krop. Nogen har for monotont arbejde, andre dyrker ekstrem sport, nogen får for lidt motion og træning, andre sidder stille foran en computer skærm hele dagen på jobbet. Det kan give folk gener som måske bare kommer snigende ligeså stille. Og pludselig kan man stå med en sygemelding

​Ca 85 %  alle mennesker har fået forskubbet deres knogler. Nogle mennesker ved det ikke engang, før de udsættes for ekstra belastning, som så viser det. Eller de falder på en cykel og slår sig voldsomt, fordi kroppen er skæv i forvejen. Nogle mennesker er blevet skæve da de blev født. Og man ser en tildens af flere og flere babyer, som er skæve fra fødslen. Man kan ikke selv vide, om man er skæv, men man kan finde ud af det ved at opsøge en kranio-sakral terapeut, som også kan behandle selve kroppens skellet og blive undersøgt forebyggende.

Hvis man er skæv og har smerter i lad os sige nakken, kan det være fordi, der er en skævhed i hoften. Smerten opleves ofte et andet sted, end der hvor skævheden er, fordi kroppen kompensere, og man dermed får ondt et andet sted. Når kroppen er skæv et sted forskubber hele kroppen sig. Og centralnervesystemet bliver dermed påvirket, så man kan oveni det risikere at få det dårligt på andre måder f.eks. blive trist og ked af det, få fordøjelses besvær, få menstruationssmerter, få andre smerter i kroppen - der kan udvikle sig til kroniske, hvis man ikke får gjort noget ved det.

Kroppen kan blive skæv af:
Dårlig holdning, piskesmæld, forkert fodtøj, dårlig arbejdsstilling, fødsel, fødselsskade på nyfødte, ulykke eller fald (også selvom man umiddelbart ikke slår sig eller bliver forskrækket), sidde på en tyk tegnebog i baglommen, foden på speederen i bilen igennem længere tid, m.v.

Følgevirkningen af den skæve krop/skelet kan være årsag til:
Slidgigt, scoliose, scheuermanns syndrom, hovedpine, diskusprolaps, iskias smerter, inkontinens, astma, menstruationssmerter, ADHD, indlærings problemer, koncentrationsbesvær, bækkenløsning, kolik hos babyer, for højt blodtryk, hjerteproblemer, fordøjelsesproblemer, sure opstod, tarmsygdomme f.eks morbus crohn, ufrivillig barnløshed,svimmelhed og allergi

Det er vigtig at kroppen bliver tjekket for skævheder efter f.eks. en ulykke eller man er faldet, så vil rigtig mange sygdomme vil kunne undgås.


Ilt og næring til hjernen

For at hjernene kan fungere optimalt, skal den have ilt og næring. Udover blodet har hjernen også brug for energi fra cerebrospinalvæsken også kaldet hjernevæsken. Det er den væske som pumpes rundt i centralnervesystemet omkring rygmarven og omkring hjernen.

Opstår der skævheder i bækken, ryg, nakke eller kraniet, kan skævhederne blokere for næringen til hjernen. I en skæv krop vil der heller ikke komme blod og ilt nok til hjernen.
Og så har vi virkelig balladen. Det er her folk ofte oplever, at de kommer til skade eller falder. Eller går og bliver forvirrede og triste. Det kan i værste fald udløse en depression.

Heldigvis er kroppen fantastisk til at hele sig selv, for når først kroppen er rettet op og er lige, kan kroppens celler regenerere sig og bygge organismen op igen.