Stillepunkt...

"Kunne man da bare leve hele sit liv i stillepunkt"
Sådan er der nogen klienter, der siger til mig.
Og jeg forstår dem godt.

Stillepunkt er en meget behagelig afspændingstilstand. Stillepunkt er den vigtigste af alle teknikker i Kranio-Sakral Terapi. Når børn, voksne eller dyr hjælpes i stillepunkt, kan kroppen reparere og styrke sig selv på sine egne betingelser.

Ikke alle Kranio-sakral terapeuter giver stillepunkt. Jeg vil anbefale dig at tage til en behandler der gør. Specielt hvis du har fået et chok, traume piskesmæld mm. er det meget, meget vigtigt.

Stillepunkt kan måles natur-videnskabeligt. Det kan måles på et EEG-apparat. Det er afspænding i alfa- bølger, man bringes til at hvile i. Det er også bevist, at man efter en tur i "alfa-bølgerne" bliver meget kvikkere, og hjernen fungerer bedre. Det er f.eks. også i denne tilstand, at meditation og en "lille morfar" eller "power-napping" foregår.
 
Under stillepunkt er klienten ved fuld bevidsthed. 
Når klienten er i stillepunkt, kan Kranio-Sakral Terapeuten med sine behagelige og blide teknikker, hjælpe kroppen til at helbrede sig selv. I stillepunkt er kroppen så afslappet, at man ved meget blide tryk ca. 5 gram, kan hjælpe kroppen med at befri sig selv for spændinger, traumer eller chok.

Klienten ligger på briksen. Terapeuten kan holde sine hænder flere forskellige steder på kroppen, f.eks. på hoved, bækken, fødder eller korsben.

Kommer man f.eks ud for en ulykke, er det vigtigt, at man opsøger en Kranio-Sakral Terapeut og hurtigst muligt bringes i stillepunkt. Mange oplever nemlig ofte efter store - eller små traumatiske oplevelser, at man føler sig træt, ukoncentreret og dårligt tilpas. Og bliver man ikke behandlet, kan man blive rigtig syg med tiden. Man kan risikere f.eks at falde, færdes ukoncentreret i trafikken, glemme helt almindelige ting o.s.v. netop fordi man har det skidt.
"Man føler, man går en halv meter ved siden af sig selv". Man kan helt undgå disse negative gener, ved at få en Kranio-Sakral Terapi behandling hurtigst muligt. Er der gået flere uger,måneder eller år, er det ikke for sent. Det er stadig vigtigt at få en Kranio-Sakral Terapi behandling. Så skal man højst sandsynligvis have behandling mere end en gang. I stedet for bare é
n enkelt behandling, hvis man satte hurtig ind.

Ser en Kranio-Sakral Terapeut én, som er kommet ud for en ulykke, vil den ansvarsbevidste behandler, hvis det overhovedet er muligt, hjælpe direkte på ulykkesstedet og give stillepunkt.
Uanset om personen / dyret, som er kommet til skade, bare har slået sig, har brækket et ben eller har fået hjernerystelse, kan man via Stillepunktet fjerne chokket fra ulykken fra kroppen direkte på stedet.


At det så altid være en rigtig god ide at følge op på stillepunktet med en regulær behandling efterfølgende, er så noget helt andet. Hvor det tjekkes at hele skellettet er lige og kraniet ikke er fastlåst, men kan bevæge sig. Og at hele kroppen og organerne kan bevæge sig frit, så krop og sind kan reparere sig selv.

Folk som har været heldige at få stillepunkt på ulykkesstedet, oplyser at de er blevet meget hurtige raske. Og husker den fred det gav i kroppen på trods af ulykken...