Afbalancering til hunde

Styr på anatomi og fysiolog samt bevægelses mønster, er en forudsætning for gode resultater

Ofte er en enkelt afbalanceringen nok.

Dyrene er utrolig gode til at regenerere sig selv. 

Men ved større problematikker, ser jeg ofte hundene 2-5 gange.

Nogle hunde bliver ved med at komme hver fjerde uge i en periode ved: Skader, eksem, allergi og stress. 

Dyrene er utrolig nemme at afbalancere. De er åbne og umiddelbare og uden fordomme. Så de tager meget lettere imod afbalancering end vi mennesker, da de oftest ikke er så belastede.

Hunde er som sådan ofte ikke så belastede som os mennesker. Men jeg møder tit stressede eller urolige hunde. Nogle af disse hunde har måske været ude for traumatiske oplevelser, har ikke lært at være alene, kender ikke flok strukturen i dens hjem eller andre ting. Nogle hunde tager for meget ansvar på sig omkring hjem og ejer. Det har jeg rigtig gode resultater, til stor glæde for familien og hunden. Jeg ser også mange hunde med skævheder i skelettet, spændinger i bindevævssygdom eller i organerne. Det er specielt de to øverste nakkehvirvler: atlas og axis, som bliver skæve - måske mange bruger hundehalsbånd? Jeg ser også skævheder i kraniet, kæbeled, rygsøjlen, hofter, korsben og bækken
  

Hvis en afbalancering ikke er nok, afbalancerer man maksimalt med en uges mellemrum, da en afbalanceringen arbejder i kroppen i op til 8 dage eller mere. Kroppen skal selv regenerere det den kan i fred og ro.

Nogle gange kan det være en fordel at tjekke dyret igen efter 3 – 4 uger efter første afbalancering. Hvis ejeren er usikker på hvad status er.


Det kranio-sakral systemet er nært forbundet med, påvirker og påvirkes af: 

  • Centralnervesystem
  • Muskel- og skelet systemet
  • Kredsløbet
  • Lymfesystemet
  • Hormonsystemet
  • Åndedrættet

Kraniet betyder kraniet, det er nemt at forstå. Sakral betyder korsben. Det kranio sakrale system består derudover også af cerebrospinalvæsken. Væsken flyder omkring hjernen og i rygmarven gennem hele rygsøjlen ned til korsbenet og pumpes stille rundt i et halv hydraulisk system. Denne væske forsyner hjernen med næringsstoffer og borttransporterer affaldsstoffer. Cirkulationen opstår ved at kraniet stille udvider sig en smule og trækker sig sammen. Hvis dette forhindres påvirkes centralnervesystemet og hunden kan ændre karakter og blive unødigt stresset.

Det siger sig selv at det er vigtigt at det kranio-sakrale system er velfungerende, for det første for hundens velfærd og forebyggelse af sygdomme og for det andet bruges hunden ofte bruges som sportsatlet til: udstilling, jagt, spor, agility, brugshundetræning mm. Her er det vigtig at hunden er knivskarp, for at det hele klapper lige, når det skal.

Hundeejeren vælger ofte at blive afbalanceret i forbindelse med sin hund, for også at være i topform. Hvis man som hundeføre går med hovedpine og skæve hofter, kan man ikke time sin træning og sit kropssprog til hunden godt nok. Derfor er forebyggende afbalanceringer vigtige. Det er bedre, lettere og billigere at forebygge end at helbrede. Desuden får du som hundeejer mere ud af din hund og den får bedre velfærd.