Hvor kan jeg hjælpe

Afbalancering af hunde kan groft sagt inddeles i syv grupper:

Akut opståede lidelser:  

Her kan man ofte lave gode resultater på få behandlinger. Understøttet af de rigtige hensyn til hunden.

Kroniske lidelser:                                                                                                           
Som HD, AD, spondolose (slitage forandringer i rygsøjlen) eller gigt er en anden udfordring. Her er en kronisk tilstand. Men specielt her er det vigtigt at holde skelettet lige og kroppen er fri for spændinger, da det reducerer smerterne og dermed forlænger hundens liv og giver væsentlig mere livskvalitet. Så her vil man ofte afbalancere hunden nogle få gange til bedringen indtræffer og derefter holde afbalanceringen ved lige med ugers eller måneders mellemrum for at holde den raske del af hundens krop sund, da den vil være belastet pga. smerterne i kroppen.

Unghunde problematikker:
Under hundens opvækst kan der godt opstå udfordringer i forhold til f.eks. vækst. Hvis hunden vokser for hurtig, kan det være nødvendigt ud over et godt, sundt foder at regulere fodermængden. Men bestemt også smerte lindre hunden gennem afbalancering. Der kan også opstå led, sene eller ligiment problematikker både pga, af hurtig vækst og / eller pga. overanstrengelse af den ikke udvoksede unghund.
 
Hvalpen / Fødselsskader:    
Ligesom jeg mener alle børn bør tjekkes efter fødslen, mener jeg også alle dyr bør tjekkes efter fødslen og senest ved fravænning. Gerne omkring 10 uger, da hvalpen så er faldet til i sit nye hjem og har knyttet sig til ejeren. Der opstår nemt skævheder under fødslen. Ofte bliver skævhederne først opdaget, når man starter til træning. Andre gange opdages de først langt senere og det kan få alvorlige konsekvenser for hunden, som f.eks. hovedpine, gigt og sammenvoksninger.

Organ problematikker:      
Jeg giver organmassage til hunde med fordøjelses problemer og andre organ problemer. Det kan være forstoppelse, diarre, sure opstød (de bøvser op i munden), opkastning mm. I forhold til forstoppelse gennem flere dage, skal der foreligge et røntgen billede af hunden. I det tilfælde giver jeg ikke organmassage uden godkendelse fra en dyrlæge. Hunde med hjerte problemer kan aflastes meget og få en bedre vejrtrækning ved at blive afbalanceret jævnligt. Også nyre, galde, lever problematikker kan aflastes via organmassage.


Angst, chok, aggressivitet og nedstemthed:
Specielt hvis din hund pludselig ændre adfærd, skal du være opmærksom på, hvad der kan være sket. Det er ikke altid vi finder en grund til en adfærdsændring. Der kan også være sket noget, uden vi ved det, hvis vi ikke har været hjemme. Andre gange er der sket noget: Det kan være der har været indbrud i vores hus, mens hunden var alene hjemme. Den kan være hunden var med i en bil, der kørte galt. Eller så sin ejer eller dyreven blive kørt over. Det kan være der er familiestridigheder i huset, hvor hunden bor. Det kan være hundeejeren er i sorg eller er stresset på arbejdet. Eller hunden er i sorg, den kan have mistet en god dyreven eller sin ejer. Der kan være mange grunde til hunden ikke er som den plejer at være. Og det er vigtig at hjælpe hunden. Her er Kranio-Sakral terapi fantastisk, da det danner en bro fra det fysiske legeme til det psykiske legeme.

Allergi:
Igen er det vigtigt at skelettet er lige og kroppen fri for spændinger. Jeg gennemgår hundens krop og afbalancere den. Ofte anbefaler jeg en kombinations afbalancering med homøopati.
 
Syge dyr
Jeg afbalancerer ikke syge dyr uden dyrlægens tilladelse. Jeg vil så tilføje med den blide behandling på 2-4 grams tryk, kan jeg ikke gøre noget kroppen eller dyret ikke vil være med til. Så jeg kan ikke skade noget. Til gengæld vil mange syge dyr, have glæde af afbalancering som smertelindring og afspænding. Og kroppen vil regenerer sig hurtigere også efter skader.
 
Ved afbalancering af syge dyr, som ikke er blevet anbefalet afbalancering af en dyrlæge, kan jeg være nød til at sige fra og bede hundeejeren om at kontakte en dyrlæge. Det er for hundens og ejerens skyld, ikke fordi jeg ikke vil tilbyde min hjælp! Men for at I får den rigtige hjælp. 

 

Samarbejde på tværs af faggrupper:    
                                                                 
Hvis vi for alvor vil øge hundens velfærd, ser  jeg ingen vej udenom, at flere faggrupper lærer at  arbejder sammen:

  • Dyrlæge
  • Træner
  • Kiropraktor/osteopat
  • Massør
  • Adfærdsterapeut
  • Kinesiolog
  • Kranio-sakral terapeut m.fl.